دکتر خسرویان در نشست خبری با خبرنگاران یزد:
رصدخانه آموزش مهارتی کشور راهاندازی میشود
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با اشاره به اهمیت بالای رشته های حوزه فنی و حرفه ای گفت: رصدخانه آموزش مهارتی به عنوان فضای نوین کسب و کار و عامل پیشبرنده آموزش فنی و حرفهای در سطح ملی راه اندازی می شود.
ه گزارش ادارهکل روابط عمومی دانشگاه، دکتر عرفان خسرویان صبح امروز چهارشنبه هشتم تیرماه در ادامه سفر خود به استان یزد در جمع خبرنگاران این استان حاضر شد و با اشاره به هزینههای بالای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای به خاطر نوع آموزشهای مهارتی در کارگاهها و آزمایشگاهها، بر ضرورت تجهیز و بهروزرسانی مستمر این فضاهای آموزشی و مهارتی تأکید کرد و گفت: نیاز است اعتباری برای کارگاههای عملی تخصیص پیدا کند و برآورد ما برای این منظور در حدود 5 هزار میلیارد تومان است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین برنامههای ما اصلاح بودجه نظام آموزشی در سال آینده است به گونهای که سرانه دانشجویان مهارتی به دو برابر دانشجویان فنی و حرفهای افزایش پیدا کند.
دکتر خسرویان تدوین اطلس نظام شغلی و مهارتی کشور را از دیگر الزامات اجرایی برای توسعه آینده شغلی در کشور عنوان و تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم سه اصل نظام صلاحیت حرفه ای، طبقه بندی مشاغل و رصدخانه مهارت مد نظر قرار گرفته است.
دکتر خسرویان خاطرنشان کرد: زنجیرهای از مشاغل در آینده کشور و جهان وجود دارد و دانشگاه فنی و حرفهای به دلیل اهمیت ارتباط تنگاتنگ رصدخانه مهارت با مشاغل روز جامعه، ایجاد کارگروه رصدخانه مهارتهای شغلی و بررسی زنجیره مشاغل را در دستور کار خود قرار داده است و ما قصد داریم تا پایان سال تحصیلی آینده رصدخانه آموزش مهارتی را به عنوان فضای نوین کسب و کار و عامل پیشبرنده آموزش فنی و حرفهای در سطح ملی افتتاح کنیم.
وی با اشاره به فعالیت 181 مرکز تابع دانشگاه و تحصیل بالغ بر 180 هزار دانشجو در 150 رشته گوناگون و بیش از 2000 کد رشته در دانشگاه فنی و حرفهای بیان کرد: این دانشگاه در حوزههای آیتی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء به دنبال تربیت تکنیسینهای ماهر و توانمند است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور یادآور شد: برای اینکه آموزشهای فنی و حرفهای در کشور جایگاه واقعی خود را پیدا کند نیاز به حضور تمام ذینفعان کشور در این حوزه هستیم و باید مشاغل و بخش خصوصی هم برای آموزشهای فنی و حرفهای به میدان بیایند.
دکتر خسرویان در پایان این نشست خبری ، تبدیل دانشگاه فنی و حرفهای به پارک مهارتی را در راستای تأمین برخی نیازهای صنایع و شهرکهای صنعتی از دیگر برنامههای دانشگاه دانست و پنج حوزه طراحی و ساخت و تولید پیشرفته، انرژی بهویژه انرژی تجدیدپذیر، زنجیره تأمین و حمل و نقل، مهندسی زیستی و برنامههای غذایی و کشاورزی، و تربیت تکنیسینهای حوزه علوم اجتماعی و علوم انسانی را از طرحهای اجرایی آتی دانشگاه برشمرد.